Veelgestelde vragen

februari 23, 2016

Een aantal vragen dat wij regelmatig horen hebben wij hier voor u op een rijtje gezet

 

Waarom zou ik al vóórdat mijn huis in de verkoop komt een verkoopstylist inzetten?

Ten eerste krijgt een gestileerde woning een hogere waardebepaling, zodat de vraagprijs uiteindelijk ook hoger bepaald zal worden, dan zonder verkoopstyling. Zorg wel dat de vraagprijs realistisch is. Dit bevordert ook een snellere verkoop. Ten tweede zijn de eerste 6 weken als de woning in de verkoop komt het belangrijkst om de potentiële huizenkoper te ‘triggeren’.
Dit is de allereerste indruk die je kunt maken en daarvoor is het ontzettend belangrijk dat de woningpresentatie en woningfotografie optimaal is.

De economie trekt weer aan, dus is het nog wel nodig om een verkoopstyliste in te huren?

Gelukkig trekt de huizenmarkt weer aan, maar de tijd dat de kopers in de rij stonden voor een woning is echt voorbij. Vóór 2007 waren er op 1 te koop staande woning 7 potentiële huizenkopers. De laatste jaren is dat veranderd in 1 potentiële huizenkoper op 25 te koop staande woningen. Om er dus uit te springen tussen alle te koop staande woningen op het internet is het zeker aan te bevelen om gebruik te maken van verkoopstyling.
En vergeet wederom niet dat woningen een hogere waardebepaling krijgen na verkoopstyling

Onze woning is smaakvol, modern en netjes ingericht, is het dan toch verstandig om een verkoopstyling te laten doen?

In een dergelijk geval is dan al heel veel werk gedaan.
Toch kijken wij objectief naar uw woning, vanuit het oogpunt van een potentiële koper. Wat u mooi vindt hoeft niet per definitie een breed publiek aan te spreken. En dat is nou juist wat we willen bereiken.
We maken uw woning verkoopklaar door gebruik te maken van verschillende basisprincipes (van depersonaliseren tot sfeer creëren).
In een dergelijk geval is de kans groot dat we met een relatief kleine styling een top presentatie kunnen maken. Dit is aan te raden in elke situatie. Het zorgt dat de vierkante meters samen met de positieve punten van de woning in het oog springen. Daar draait het om. In maar enkele gevallen is een verkoopstyling overbodig en kiezen we voor een fotostyling.

Mijn woning staat al zo lang te koop, heeft verkoopstyling dan nog zin?

Ja, zeker weten! Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, binnen drie maanden wordt verkocht na de restyling en het plaatsen van goede en professionele woningfoto's door een House of Kiki verkoopstylist (bron House of Kiki Haarlem).
Verkoopstyling is effectiever én veel voordeliger (slecht 0,5% van de vraagprijs) dan het verlagen van de vraagprijs ( vaak met stappen van €5000 of €10.000 euro). Met een relatief kleine investering kunnen we grote resultaten bereiken.

De woning van mijn bejaarde vader komt in de verkoop. Het huis is erg gedateerd, een echte seniorenwoning. Het heeft een verouderde badkamer en een incomplete en donkere keuken. Loont het om hier een verkoopstyling te doen?

Nee, een verkoopstyling is niet wat ik aanraad in dit geval. Er zijn twee mogelijkheden, waarvan de eerste het meest ingrijpend is.
Je kunt het beste de woning volledig laten opknappen en schilderen. Hierna is het perfect om de woning in te richten met meubelverhuur (wanneer de woning leeg is)

Verkoopstyling is toch duur? Is het wel de moeite waard?

Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is. Verkoopstyling is maatwerk en de prijs is afhankelijk per situatie. Maar waar nu nog bij het uitblijven van verkoop vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf €320,- excl. BTW.Verkoopstyling is dus veel goedkoper én effectiever en betaalt zich 9 van de 10 keer dubbel en dwars terug.
Ik schrik zelf soms van de rigoureuze prijsverlagingen. Dan zou ik willen dat die mensen hadden geweten van het succes van verkoopstyling.Zelf ben ik van mening dat de vraagprijs realistisch moet zijn, maar altijd in combinatie met de best mogelijke presentatie.

Waarom zou ik geld steken in een huis dat ik toch wil verkopen?

Een heel begrijpelijke vraag. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Een gestileerde woning levert meer geld op, omdat het een hogere waardebepaling krijgt. Daarnaast zal uw woning opvallen in positieve zin op het internet en een zeer brede doelgroep aanspreken. Het doel is om uw woning sneller te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs. Het geld verdient u 9 van de 10 keer dubbel en dwars terug.

Stel ik heb weer een bezichtiging. Kost het mij dan veel tijd en moeite om mijn woning in dezelfde staat te krijgen als vlak na de restyling.

Nee, ervaring leert dat dit niet moeilijk is of veel tijd kost . Na onze dienstverlening ontvangt u van ons een lijst met tips voor de bezichtigingen.
Naast dat wij een mooie styling willen afleveren en uw woning optimaal tot zijn recht zullen laten komen, denken en handelen wij ook praktisch, zodat u weinig extra meer hoeft te doen bij een bezichtiging. U krijgt hier ook altijd adviezen voor. Op maat en gebaseerd op uw persoonlijke situatie.
Mocht u het toch nog lastig vinden, dan mag u ons altijd inschakelen voor een laatste styling voor een open huis of bezichtiging.

 

 

Heeft u een vraag die hier niet gesteld is? Neem dan gerust contact met ons op